Van Italië naar België
Als veertienjarige draaide Gianni vaak dagen van achttien uur per dag. Toen zijn vader dat te weten kwam, nam hij hem weer mee naar huis. Gianni wilde echter niet meer op het veld werken, waarna zijn vader hem beloofde dat hij in een bar mocht werken. Zo gezegd, zo gedaan: zodra hij opnieuw in het zuiden was, begon Gianni als barman en ijsmaker. Omdat er vroeger in het zuiden van Italië weinig te verdienen viel, besefte de ambitieuze Gianni dat hij in zijn thuisland nooit zijn droom zou kunnen realiseren.
Daarom besliste hij in 1963 op achttienjarige leeftijd om zijn vaderland te verlaten. Samen met zijn verloofde Giuseppina en haar ouders emigreerde hij naar België. Ze konden in Leuven allemaal in de zaak van een neef beginnen te werken. Gianni ging als kelner aan de slag, terwijl Giuseppina de zaak onderhield.
Na ongeveer een jaar namen Gianni en Giuseppina de zaak over. Het restaurant op het Mathieu de Layensplein telde toen exact acht tafels. In de zomer van 1964 zag de naam Da Gianni officieel het levenslicht. Die betekent letterlijk vertaald “bij Gianni”.